Tilbage til forsiden Gå til grundudd.

Vælg undervisere

Tilbage

Ana Sendas

Moderne dans

Ana Sendas er uddannet på Academia de Dança Contemporânea de Setúbal i Portugal.

Som professionel danser har Ana bl.a. arbejdet med Dansk Danseteater (DK), Göteborgs Operan Ballet (SWE), Ballet Gulbenkian (PT), Companhia Portuguesa de Bailado Contemporaneo (PT), Ballet Theater Augsburg (GER) og Galili Dance Company (NL) og desuden en række uafhængige danseprojekter over hele verden.

Ana Sendas har undervist i contemporary dans, ballet, improvisation og partnering på bl.a. Det Kongelige Teater Balletskolen Odense, Den Kongelige Balletskole in Holstebro, Tivoli Ballet Skole i København, Copenhagen Contemporary Dance School og på Oure Sport and Performing Arts School; i Sweden - Svenska Ballet Skolan and Twisted Feet Dance Academy in Göteborg; i Portugal - Companhia de Dança de Almada. Senest har hun undervist moderne masterclasses i København, Dansehallerne og i forskellige studier i Firenze, Italien som del af DanzaInFiera 2017.

Ana har optrådt i forestillingerne: Frost, Men in Coats, Love Songs, Fallen from Heaven, Rocking, Rhapsody, Monolith.

"Jeg begyndte at danse da jeg var tre år gammel. Efter 14 års skolegang i Portugal blev jeg professionel i 1994, og har siden rejst og arbejdet med mange forskellige kompagnier/kunstnere. Det har været 20 år fyldt med inspirerende øjeblikke, mennesker, steder og kulturer spredt over hele verdenen. Oplevelser der alle sammen har været med til at definere mit udtryk som danser og menneske.

Denne smeltedigel af idéer og kulturer har også gjort, at jeg har stødt ind i udfordringer og tvivl. Jeg er ofte blevet overrasket af uudtalte barrierer. Det at finde et ‘helle’ i de perioder, hvor der har været stille eller ekstrem tryk på, har været nødvendigt for mig at tilstræbe – hvilket til tider kan være vanskeligt som danser. Men jeg nyder virkelig stadig min karriere som danser. Specielt efter jeg for seks år siden blev mor, har jeg fundet styrket og roen som kan ses i bedste sceniske øjeblikke."