Tilbage til forsiden Gå til grundudd.

Vælg undervisere

Tilbage

Charlotte Khader

Klassisk ballet

Charlotte Khader blev optaget på Det Kongelige Teaters Balletskole i 1982 og ansat som kongelig balletdanser ved Den Kongelige Ballet i 1992. Har danset med i hele Det Kongelige Teaters balletrepertoire i både ind- og i udland.

Startede med at undervise på Det Kongelige Teaters Balletskole i 2004 ved siden af arbejdet som balletdanser. Modtag i 2010 Clara Pontoppidans legat for flid.  Startede i 2012 Bella Speranza, som er et frivilligt projekt, hvor kronisk syge børn undervises i ballet på Det Kongelige Teater. Her underviser hun stadig 1 gang om ugen.
 
Stoppede som professionel balletdanser som 40 årig i juni 2015. Derefter blev hun ansat som fagreferent på Det Kongelige Teaters Balletskole i august 2015, og som underviser på den klassiske balletlinje. Siden 2015 har hun været fagreferent på Balletlinjen på Det Kongelige Teater Balletskolen Odense. 

"Mit liv er børn og ballet. Jeg har selv 2 børn. Jeg danser og underviser ikke fordi jeg kan, men fordi jeg ikke kan lade være. Dansen starter i hjertet og tager sin smukke form i kroppen. Balletten er for mig et magisk sted, hvor man kan udvikle sig både på det fysiske plan, men også på det mentale plan."