Tilbage til forsiden Gå til grundudd.

Vælg undervisere

Tilbage

Gudrun Bojesen

Ballet

Gudrun Bojesen blev optaget på Det Kongelige Teaters Balletskole i 1984. Hun blev aspirant i 1992, korpsdanser i 1994, solist i 2000 og har været solodanser siden 2001 frem til 2016, hvor hun dansede sin afskedsforestilling.

På Det Kongelige Teater har hun danset mange solopartier herunder bl.a. :Marguerite i John Neumeiers Kameliadamen, Sukkerfeen i Balanchines Nøddeknækkeren, Aurora i Wheeldons Tornerose, Odette/Odile i Svanesøen, Prinsessen i Nøddeknækkeren, Tatjana i Onegin, Ballerinaen i Etudes, Tatania i En skærsommernatsdrøm, Teresina i Napoli, Elenora i Kermessen i Brügge, Hilda i Et folkesagn, Eliza og Victorine i Konservatoriet, hovedpartiet i Blomsterfestivalen i Genzano og Wilhelm Tell, sort engel i Serenade.

Vigtigste solistpartier: 1. solist i Symfoni i C, Suite en Blanc, Lucille Grahn i Pas de quatre, eleven og pianisten i Enetime, Kitty i Anna Karenina samt solistpartier i Stepping Stones, Return to a Strange land, Jazz, Halleluja Junction, Ballades Enclosed, Turandots Drøm, Vers un Pays Sage, In the Middle, Somewhat Elevated, Dances at the Gathering, Dancing on the Front Porch of Heaven, Les Lutin og Agon.

Gudrun Bojesen har optrådt i det meste af Europa, Kina, Canada og USA med især Bournonvilles balletter. Blandt andet Sylfiden og Napoli i Washington DC, Madrid, Prag og Rom. 

Gudrun Bojesen har koreograferet og iscenesat
Maria de Buenos Aires på Københavns Musikteater 2012. Samt været instruktør på Det Kongelige Teaters opsætning af La Ventana i sæson 12-13.