Tilbage til forsiden Gå til grundudd.

Vælg undervisere

Tilbage

Karina Elver

Ballet

Karina Elver blev født i 1962 i KBH, Danmark. Hun begyndte at danse cha cha cha som 3 årig og som 9 årig blev accepteret som balletelev på Det Kgl. Teaters Balletskole.
I 1978 blev hun accepteret som aspirant på DKT og 2 år senereblev færdiguddannet danser på Den Kgl. Danske Ballet. Igennem hendes tid på Teatret havde hun mange berømte soloroller af August Bournonville's ( Blomster Festen in Genzano) -Ballanchine's ( Diamond Solo-couple) -Alvin Ailey  og fra den spændende danske balletmester Flemming Flindt, Clara i Nøddeknækkeren og meget mere.
I 1992 startede hun selv med at koreografere.
I 2000 uddannede sig som skuespiller på sidelinien.
I 2003 efter en vidunderlig karriere besluttede hun at forlade Teatret og starte et nyt liv som freelance Underviser/Koreograf/Instruktør og Bournonville specialist.
Siden 2011 har hun boet og arbejdet i Europa, New York og flere andre steder i US, undervise /koreografere og iscenesætte Bournonville's balletter. 
Mere info om Karina Elver: karinaelver.com

I øjeblikket arbejder hun som lektor ved universitetet i Stavanger, såvel som udøvende og kreativ dansende kunstner både i hendes egne og andres koreografiske værker.

Fotos: Peter Monstad o.a.