Tilbage til forsiden Gå til fritids.

Dansegrunduddannelse (DGU)

HVAD ER DANSEGRUNDUDDANNELSEN?

Click here for English...

DGU er et særligt godkendt gymnasietilbud til de talentfulde og ambitiøse unge fra hele Danmark, som går målrettet efter en professionel dansekarriere. DGU er et statsanerkendt dansetilbud - det gør den til den eneste af sin art i Danmark ... Hvad betyder det, at uddannelsen er statsanerkendt? Læs mere her...

Med en DGU får eleverne både en boglig gymnasial STX-uddannelse på niveau med de bedste gymnasier i landet og en forberedende dansegrunduddannelse. Uddannelsen er godkendt i Undervisningsministeriet og anerkendt i Kulturministeriet som den eneste dansegrunduddannelse i Danmark, til at uddanne indenfor moderne dans og klassisk ballet af højeste kvalitet, hvor der satses på høj teknisk kunnen og kunstnerisk kreativitet.

Studieretning
Engelsk/Samfundsfag

DGU er den direkte vej til en uddannelse som professionel danser på førende danseuddannelser i Danmark og Europa, og er samtidig adgangsgivende til universiteter og andre videregående uddannelser. Dansegrunduddannelsen forbereder dig til at kunne tage en bacheloruddannelse inden for moderne dans nationalt eller internationalt.

Uddannelsen er 4-årig, betegnes Danse Grunduddannelse (DGU) og er SU berettiget.

Odense Katedralskole varetager de teoretiske fag. Det Kongelige Teater Balletskolen Odense har det kunstneriske dansemæssige ansvar og varetager danseundervisningen.

Formålet med uddannelsen er at give de studerende en kvalificeret akademisk og kunstnerisk STX og samtidig udvikle dem professionelt til en dansekarriere.

På DGU er den dansetekniske undervisning specialiseret og med fokus på individuel coaching og udvikling. Her er et uddannelsesmiljø som sikrer en høj succesrate for elevernes videre færd inden for en professionel danseuddannelse.

DGU lægger stor vægt på at det dansefaglige og det boglige udvikles sideløbende og med lige stor værdi.

Målet for eleverne er at de efterfølgende bliver optaget på førende videregående danseuddannelser (herunder bacheloruddannelser) nationalt og internationalt.

KOLLEGIUM (Campus One)

Akademiet for Moderne dans Og Klassisk ballet har et samarbejde med Campus One om værelser til DGU studerende. [Link]


Fremtidens dansere
Det Kongelige Teater Balletskolen Odense har gennem årene rekrutteret elever til blandt andet: 

London Contemporary Dance SchoolLabanDen Kongelige BalletKunsthøgskolen i Oslo (KHIO) Codarts RotterdamCDSH Contemporary Dance School, Julliard Arts, Den Kongelige Ballets aspirantuddannelse, Neumeyer, Millenium London.

DGU har fået permanent godkendelse af undervisningsministeren

GULDSTEMPEL TIL DGU

DGU startede som en forsøgordning fra Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling i 2014. I efteråret 2016 fik uddannelsen permanent godkendelse som Dansegrunduddannelse af ministeren for børn, undervisning og ligestilling. Det betyder vores DGU nu har samme særlige godkendelse som for eksempel en Team Danmark uddannelse. Det er KUN uddannelser med denne godkendelse, der har ret til at kalde sig Dansegrunduddanelse. Danske dansere, der tager en DGU er således i fremtiden sikret uddannelse indenfor klassisk ballet og moderne dans, samtidig med de tager en STX - i hjertet af Odense. 

Med en DGU får eleverne både en boglig gymnasial STX-uddannelse på niveau med de bedste gymnasier i landet og en forberedende danseuddannelse af højeste kvalitet inden for moderne dans og klassisk ballet, hvor der satses på høj teknisk kunnen og kunstnerisk kreativitet.

Uddannelsen var ved sin start den eneste af sin art i Danmark og et stort pionerarbejde og tænkning er lagt i den. Den er muliggjort gennem et samarbejde mellem de førende kræfter inden for samarbejdet mellem dans og læring... Læs mere...

Optagelse på DGU er forbundet med en audition, som skal bestås.

Desuden skal eleven være erklæret studieegnet i forhold til de gymnasiale uddannelser. Dog kan der gives dispensation til elever som er stærke dansemæssigt, selvom de ikke har en tilsvarende akademisk styrke. DGU kan således kombineres med en anden studieforberedende uddannelse. Det kan du se mere om under optagelse.

HVERDAGEN PÅ DGU

STX-delen tilrettelægges med minimum 16 ugentlige undervisningstimer á 60 minutter.

DGU-delen er tilrettelagt med gennemsnitligt 15 ugentlige undervisningstimer á 60 minutter fordelt på 4 år.

Der er dansetræning/workshop om lørdagen gennemsnitligt en gang om måneden.

Ved udgangen af hvert skoleår er der eksamen, hvor den enkelte elev vurderes af det faste fakultet og én ekstern censor.

Der bedømmes efter 7-trins skalaen, og eleven får en individuel vejledning.

Ved afslutning af hele uddannelsen udstedes afgangsbevis med tilhørende udtalelse.

Se billedgalleri her fra træningen...

Seneste nyheder

Fandt du det du søgte?