Tilbage til forsiden Gå til fritids.

Jul i Rådhushallen 2020 - aflyst

Der bliver ingen forestilling på Odense Rådhus i december 2020

Som følge af COVID-19 har skolen aflyst forestillingen. 
Vi satser på at vende stærkt tilbage i H.C. Andersens univers i 2021 - og i mellemtiden glæder vi os over at skulle optræde i mange andre sammenhænge. Vi håber at se vores publikum i alle disse sammenhænge. Følg med her på siden under NYHEDER

Presseomtale udsendt 9.9.2020

Pressemeddelelse:
Balletskolen aflyser årets juleforestilling
Corona gør, at det i år ikke er muligt for Det Kongelige Teater Balletskolen Odense at opføre den succesfulde juleforestilling på Odense Rådhus. Planerne er dog allerede i gang for næste år. 

Det Kongelige Teater Balletskolen Odenses succesfulde juleforestilling på Odense Rådhus aflyses i år. Omstændighederne omkring corona gør det ikke muligt at samle de flere tusinde, der ellers hvert år har nydt en fantasifuld og indlevende balletforestilling koreograferet over et af H.C. Andersens eventyr.

- Vi ærgrer os rigtigt meget over, at vi er nødsaget til at aflyse. Samtidig glædes vi over, at alle elever gennem hele det forsømte forår har bevaret gejsten og glæden ved den klassiske ballet og moderne dans. De har trænet derhjemme og fået virtuel undervisning. Nu er vi heldigvis tilbage i skolen og har for alvor taget arbejdstøjet på, siger skolens forstander Inge Fjord.

Hun understreger, at motivationen og passionen stadig er stor, og at Balletskolen glæder sig til igen at kunne berige og begejstre gennem dansen, men det bliver altså først, når corona tillader det.

Publikum vil stadig møde et inferno af klassisk ballet og moderne dans og blive suget med ind i eventyrets verden, hvor troen på kærligheden og det gode i mennesker vil være altoverskyggende.

- Vi vil, efter hver forestilling sende publikum ud ad døren og hjem til eftertænksomhed. Kunst har aldrig været vigtigere, end når den bruges til at bringe mennesker sammen særligt i en svær tid, og det budskab vil vi gerne sende ud i form af en god danseoplevelse og en tro på, at kærligheden er der uanset hvad, påpeger Inge Fjord og løfter et lille slør for, hvad den kunstneriske skole har i støbeskeen.

- Vi ændrer nok lidt på rammer og form i forhold til tidligere år, men forbliver tro mod H.C. Andersens univers, siger hun.

- Corona-pandemien appellerer til tro, håb og kærlighed hos os alle, og mange af os kan i en eller anden form relatere til historien om en lille pige, der søger efter lyset i en mørk tid, siger Inge Fjord som et lille hint til næste juleforestilling, hvor Balletskolen forhåbentligt igen, vil henrykke, flytte og imponere tilskuerne. Blot ikke denne jul desværre.

Bonus information:
Sidste års juleforestilling ‘De vilde svaner’ er nomineret som bedste Kulturoplevelse i Ugeavisens konkurrence Best of Odense ‘20, og skolens forstander Inge Fjord er nomineret til årets odenseaner.

- Vi er helt utroligt beærede over nomineringerne, som, jeg synes, skal ses i et fælles lys, siger Inge Fjord. Vi arbejder på at skabe en skole med æstetisk program, og på at skabe en unik forestilling, så at få denne anerkendelse betyder virkelig meget. Det er jo vores publikum, odenseanerne, der har stemt, det er i virkeligheden den største anerkendelse, vi kan få!


Billedet er fra Juleforestillingen 2019 - 'De vilde svaner', der er nomineret til Best of Odense, som årets Kulturoplevelse.