Tilbage til forsiden Gå til fritids.
19
mar 2023

GÆSTESPIL DET KONGELIGE TEATER BALLETSKOLEN ODENSE

FREM - EN DEBUT TIL DANSEKOMPAGNIET KOMA

KOMA får sin debut. Det bliver en aften, som skal vække et ønske hos alle om at komme videre, om at træde frem og tage sin plads i verden.

Med præsentationen af tre forskellige værker markerer forestillingen KOMAs første møde med publikum, og det bliver begyndelsen på alt det, der skal komme, når KOMA træder FREM.

KOMA har Inge Fjord som direktør, Alessandro Sousa Pereira som kunsterisk leder og Caroline Rodrigues som assistent.

Mere om de tre forskellige værker:

BOLERO

BOLERO er et udtryk for den vedholdenhed og ihærdighed, som skal være gældende, i de sociale konstruktioner vi bygger, og de stier, vi følger i livet. På scenen ses, hvordan individuelle træk og gestik styrkes og forenes i et kollektiv, hvordan det, vi som individer og gruppe, sender ud i verden, forstærkes og rammer os igen. Musik er en vigtig del af denne koreografi.

VEN ER

Inspireret af et forhold, skabt af følelser. VEN ER er en romantisk situation på et bestemt tidspunkt i vores liv. VEN ER er om forholdet mellem os, om vores ven, vores elsker, vores bedste ven.

RITES

Denne koreografi var oprindelig lavet til Holstebro Dansekompagni i 2013.

Kulturelle og religiøse manifestationer vil altid være til stede i forskellige ritualer rundt om i verden. De er fejringer af personer og mysterier, og de udtrykker religiøse overbevisninger i stammer, i samfund og i fællesskaber.

Koreografien er inspireret af forskellige kulturer i Brasilien, brasiliansk oprindelse og
ritualer. Disse ritualer er i høj grad til stede i det daglige, brasilianske liv, i fagter og
manifestationer af øjeblikke, i dialogen mellem mennesker. De udspringer af en fælles tro på og bevidsthed om, at der er nogen eller noget i det hinsides, noget større end os.

OM KOMA

KOMA er et moderne danseensemble som gennem kunstnerisk dannelse og performance giver unge dansere mulighed for at arbejde professionelt i dansens verden.

KOMA blev skabt i 2023 i Odense i et samarbejde mellem Danse Grunduddannelsen DGU og Det Kongelige Teater Balletskolen Odense og har til opgave at promovere dans og fremme mulighederne for unge dansere. Med afsæt i KOMA guides og vejledes alle danserne, således at deres fremtidige danseliv og karriere får de bedste muligheder.