Tilbage til forsiden Gå til fritids.
14
sep 2023

GÆSTESPIL DET KONGELIGE TEATER BALLETSKOLEN ODENSE

FREM - DANSEKOMPAGNIET KOMA

Det bliver en aften, som skal vække et ønske hos alle om at komme videre, om at træde frem og tage sin plads i verden.

FREM består af tre forskellige værker, der på hver sin måde tager publikum med ind dansens magiske rum.
Gør jer klar til en fantastisk oplevelse, når KOMA træder FREM på scenen.

Forestillingen opføres:
Torsdag d. 14. september kl. 19.30
Fredag d. 15. september kl. 19.30

Billetbestilling HER!

Mere om de tre forskellige værker:

BOLERO

BOLERO er et udtryk for den vedholdenhed og ihærdighed, som skal være gældende, i de sociale konstruktioner vi bygger, og de stier, vi følger i livet. På scenen ses, hvordan individuelle træk og gestik styrkes og forenes i et kollektiv, hvordan det, vi som individer og gruppe, sender ud i verden, forstærkes og rammer os igen. Musik er en vigtig del af denne koreografi.

VEN ER

Inspireret af et forhold, skabt af følelser. VEN ER er en romantisk situation på et bestemt tidspunkt i vores liv. VEN ER er om forholdet mellem os, om vores ven, vores elsker, vores bedste ven.

RITES

Denne koreografi var oprindelig lavet til Holstebro Dansekompagni i 2013.

Kulturelle og religiøse manifestationer vil altid være til stede i forskellige ritualer rundt om i verden. De er fejringer af personer og mysterier, og de udtrykker religiøse overbevisninger i stammer, i samfund og i fællesskaber.

Koreografien er inspireret af forskellige kulturer i Brasilien, brasiliansk oprindelse og
ritualer. Disse ritualer er i høj grad til stede i det daglige, brasilianske liv, i fagter og
manifestationer af øjeblikke, i dialogen mellem mennesker. De udspringer af en fælles tro på og bevidsthed om, at der er nogen eller noget i det hinsides, noget større end os.

OM KOMA

KOMA er et moderne danseensemble som gennem kunstnerisk dannelse og performance giver unge dansere mulighed for at arbejde professionelt i dansens verden.

KOMA blev skabt i 2023 i Odense i et samarbejde mellem Danse Grunduddannelsen DGU og Det Kongelige Teater Balletskolen Odense og har til opgave at promovere dans og fremme mulighederne for unge dansere. Med afsæt i KOMA guides og vejledes alle danserne, således at deres fremtidige danseliv og karriere får de bedste muligheder.