Tilbage til forsiden Gå til fritids.

DGU 10 // DGU

DGU skaber næste generation af dansere

Vi uddanner stærke dansere, der får dans og uddannelse til at danse sammen. Alle DGU-elever følger med i og deltager i udviklingen af indenfor klassisk ballet, moderne dans og læring. Hvad er Dansegrunduddannelsen

Læs mere om de overordnede linjer for uddannelsen under billedetSom udgangspunkt er det fakultetet på Det Kongelige Teater Balletskolen Odense, der varetager danseundervisningen.

I løbet af uddannelsen inviteres højprofilerede gæstelærere fra ind- og udland, ligesom der arrangeres studieture til andre danske institutioner og uddannelser.

Vi samarbejder med gæstende kompagnier, koreografer og uddannelsessteder om undervisning, workshops, forelæsninger, møder med det professionelle sceniske arbejdsliv, eksterne censorer, overværelse af prøveforløb samt praktikforløb. Alt sammen for at udvikle eleverne og skabe relationer mellem dem og dansebranchen. Se et udvalg af gæstelærerene og det faste fakultet her...

Derved skaber vi grundlag for, at eleverne fortsætter på videregående højprofilerede danseuddannelser nationalt og internationalt eller boglige uddannelser enten herhjemme eller i udlandet.

DGU søger og stræber efter mangfoldigheden kulturelt, religiøst og nationalt og har erfaret at dette fører til større kreativitet og innovation samt respekt for og tillid til hinanden. Her søger vi at skabe en uddannelse med ligevægt mellem at udvikle danseren, akademikeren og mennesket i den enkelte, som vil være i stand til at berige og berøre det omgivende samfund. En uddannelse som er præget af glæde, passion og lyst. Vi fokuserer på 'Det hele menneske' med et stærkt teknisk med kunstnerisk udtryk – en nytænkende danser.

Det gør vi bl.a. gennem et stærkt individuelt udviklingsforløb for den enkelte elev.

Vi er glade for at give eleverne en chance for en national og international karriere og for sammen med Odense by at være pionerer inden for dans og uddannelse.

Danse Grundmoduler (HF, EUX, HHX m.fl.)

Ønsker du at tage en HF, EUX, HHX så så kan du uddanne dig i dans ved at tage dansemoduler hos AMOK – Danse Grundmoduler. Det giver mulighed for at kombinere dansen, med det du ellers ønsker – om det er arbejde, uddannelse eller noget helt tredje.

Du kan for eksempel kombinere dansemodulerne med 10. klasse på Sports Academy Denmark, læs mere her.

DGU (STX / HHX) har fået permanent godkendelse af undervisningsministeren

GULDSTEMPEL TIL DGU

DGU startede som en forsøgordning fra Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling i 2014. I efteråret 2016 fik uddannelsen (med STX)  permanent godkendelse som Dansegrunduddannelse af ministeren for børn, undervisning og ligestilling. Det betyder vores DGU nu har samme særlige godkendelse som for eksempel en Team Danmark uddannelse. Det er KUN uddannelser med denne godkendelse, der har ret til at kalde sig Dansegrunduddanelse. Danske dansere, der tager en DGU (med STX / HHX) er således i fremtiden sikret uddannelse indenfor klassisk ballet og moderne dans, samtidig med de tager en STX eller HHX. 

Med en DGU får eleverne både en boglig gymnasial STX/HHX-uddannelse på niveau med de bedste gymnasier i landet og en forberedende danseuddannelse af højeste kvalitet inden for moderne dans og klassisk ballet, hvor der satses på høj teknisk kunnen og kunstnerisk kreativitet.
Læs mere her...

Uddannelsen var ved sin start den eneste af sin art i Danmark og et stort pionerarbejde og tænkning er lagt i den. Den er muliggjort gennem et samarbejde mellem de førende kræfter inden for samarbejdet mellem dans og læring... Læs mere...

PÅ DGU HAR VI AFTALE MED KOLLEGIET/KOSTSKOLEAFDELINGEN PÅ CAMPUS ONE ... læs om det her

Fandt du det du søgte?